Veel belangstelling voor informatieavond over duiken in Lanzarote

6 december 2016

In februari gaan 33 CIOS-studenten naar Lanzarote om duikervaring op te doen. Een goede voorbereiding is hiervoor essentieel. Daarom organiseerde CIOS Goes Breda in samenwerking met Duikcentrum de Kabbelaar een informatieavond. De opkomst was groot onder de ouders en verzorgers van onze CIOS-studenten.

Het Spaanse eiland Lanzarote is zeer geschikt voor duikers, omdat dit eiland op relatief korte reisafstand van Nederland helder duikwater en een gematigd zeeklimaat biedt. Het huisrif bij duikcentrum Safari Diving Lanzarote is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde duikers.

Deze week gaan de studenten mee van de keuzevakken: Persluchtduiken (de cursisten), Divemaster en Duikinstructeur. De cursisten leren deze week duiken en kunnen hun Open Water brevet behalen. De Divemasters begeleiden de cursisten en assisteren de duikinstructeurs. De duikinstructeurs geven les aan de cursisten en sturen de divemasters aan. Een zeer leerzame week voor en door CIOS-studenten.

Tijdens de informatieavond werden Henk van Ielen van Duikcentrum de Kabbelaar en drie reeds gecertificeerde CIOS-duikinstructeurs (Danel Solari, Lorenzo Rijgersberg en Justin Altena) in het zonnetje gezet in verband met de medewerking, inzet en afronding van het nieuwe Keuzevak Duikinstructeur.

Omhoog