CIOS Zuidwest-Nederland - Maatwerktrajecten - Outdoor

Maatwerktrajecten

Bij CIOS Zuidwest-Nederland is het mogelijk om diverse cursussen en opleidingen te volgen binnen de wereld van sport en bewegen. Veel cursussen hebben een omvang van tenminste een studiejaar en bestaan uit zo’n 30 cursusbijeenkomsten per jaar. Daarnaast volg je ook een beroepspraktijkvorming (BPV, ook wel stage genoemd). Dit kan gecombineerd worden met je huidige baan en/of het lesgeven binnen je eigen sportvereniging. Maatwerk dus!

Een maatwerktraject volgen bij CIOS Zuidwest-Nederland betekent het volgen van een actieve opleiding met zowel theorie als praktijk. De inhoud van het traject is hierbij helemaal afgestemd op jouw keuzedeel of uitstroomrichting. Wil je dus graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied? Wil je jouw kennis en vaardigheden bijspijkeren of wil je jezelf omscholen? Dan is een cursus bij het CIOS Zuidwest-Nederland iets voor jou.

Een cursus is maatwerk

Bij CIOS Zuidwest-Nederland kiezen reguliere studenten gedurende hun opleiding naast de algemene opleiding een aantal specialisaties. Deze specialisaties kunnen ook gevolgd worden. Op niveau 3/4 zijn er meerdere grotere trainers- of beroepsopleidingen (uitstroomrichtingen en keuzedelen). De gevraagde tijdsinvestering is meestal vrij groot. Je volgt deze uitstroomrichtingen en/of keuzedelen (inclusief BPV) meerdere dagdelen (1 dag) per week voor een minimale periode van 1 jaar. Meer weten over welke uitstroomrichtingen je bij CIOS Zuidwest-Nederland kunt volgen?

Je kunt ook kiezen voor keuzedelen die qua omvang beperkter zijn; één dagdeel per week, gedurende één jaar. Daarnaast loop je stage. Bijvoorbeeld: snowboarden, kitesurfinstructeur, ondernemerschap, zwemleider, sportleider senioren, voetbal, basketbal, tennis, specifieke doelgroepen, sportbuurtwerk etc. We werken als CIOS Nederland samen met veel sportbonden waardoor we bij veel trainersopleidingen ook het certificaat van de desbetreffende bond mogen uitreiken.

Toelatingseisen

De maatwerktrajecten zijn speciaal voor studenten met:

  • een havo-diploma of;
  • een vwo-diploma of;
  • een mbo-diploma;
  • een vmbo-diploma of;
  • minimale leeftijd is 18 jaar.

Of voor afgestudeerde CIOS-ers die zich willen bij- of nascholen. Afhankelijk van het gekozen traject en van je eventuele Eerder Verworven Competenties (EVC’s) ben je één of twee jaar verbonden aan het CIOS.

Kosten

De kosten voor het volgen van een profiel zijn ongeveer € 1.500,-. Voor een keuzevak betaal je €750,- met uitzondering van de opleidingen en cursussen voor voetbal en tennis. Daarbij komen nog schoolkosten. De kosten voor de intake in geval van een keuzedeel zijn €50,-. De kosten voor de intake voor een uitstroomrichting zijn €100,-.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze maatwerktrajecten? Neem dan contact op met: Anita Goud of Hannelore Krijger.

T: 0113 55 86 00
E: [email protected]

Direct aanmelden

Aanmelden kan via de administratie van CIOS Zuidwest-Nederland. Neem contact op met Hannelore Krijger. 


  • Door deze opleiding ben ik als persoon enorm gegroeid. De docenten leren mij hier volwassen en zelfstandig te worden.
    Jamie Giannotta
    CIOS Zuidwest-Nederland
Omhoog