
Studiebegeleiding
Soms komt het voor dat je opleiding niet zo loopt als zou moeten. Dit kan komen door problemen met je studie, maar ook door persoonlijke of financiële problemen. Ook kan het zijn dat je twijfelt of je wel de juiste opleidingskeuze gemaakt hebt.
Op al onze locaties zijn begeleiders aanwezig waarop je een beroep kan doen en die je kunnen helpen met het beantwoorden van je vragen of met het weer vlot te trekken van je opleiding.
De begeleiders proberen te voorkomen dat het behalen van je diploma in gevaar komt. Samen met jou werken we aan een passende begeleiding.
Heb je een ondersteuningsvraag of gaat het even niet zo lekker?
Ervaar jij een belemmering tijdens je studie door bijvoorbeeld een chronische ziekte, fysieke beperking, zwangerschap, mantelzorgtaken of geldzorgen? Kijk dan op mbotoegankelijk.nl Hier vind je informatie over aanpassingen, beschikbare voorzieningen, financiële mogelijkheden en regelgeving. Een zelftest helpt je bij het vinden van de mogelijkheden die bij jou passen. Alle informatie voor mbo-studenten met een ondersteuningsvraag op één plek: check de mogelijkheden op mbotoegankelijk.nl
De begeleiders proberen te voorkomen dat het behalen van je diploma in gevaar komt. Samen met jou werken we aan een passende begeleiding. De begeleiders kunnen jou bij onderstaande gebieden ondersteuning, advisering en begeleiding bieden:
Sociaal-emotionele begeleiding
Soms kan een gesprek met je mentor of coach helpen bij je problemen op sociaal-emotioneel. Soms is er meer nodig. De intern begeleiders van de opleiding zijn er dan voor jou. Vaak bestaat de begeleiding uit individuele gesprekken; soms is er een training in een groepje.
Loopbaanbegeleiding
Loopbaanbegeleiding is van belang vóór, tijdens en na je opleiding. De intern begeleider van je opleiding kijkt samen met jou wat je wilt en wat je kunt en denkt mee over een passende opleiding.
Begeleiding bij leerproblemen als dyslexie en dyscalculie
Je leren kan belemmerd worden door dyslexie of dyscalculie. Als je hiervan een geldige verklaring hebt, afgegeven door een ter zake deskundige onderzoeker, kunnen de toetstijd en de toetsvorm worden aangepast. Hiervoor krijg je een faciliteitenkaart.
Meer informatie over begeleiding bij leerproblemen als dyslexie en dyscalculie
Alles oké? Supportlijn
Geen onderwerp is te gek of raar en geen probleem te klein of te groot. Voor iedereen tussen de 18 en 24 jaar. Dus zit je niet lekker in je vel? Heb je problemen op je werk of op school? Gaat het niet lekker thuis? Maak je je zorgen om de toekomst? Of heb je geen flauw idee waarom, maar voel je je gewoon niet oké? Alles is bespreekbaar via allesoke.nl
Contactgegevens
Je kunt met de intern begeleider in contact komen via je mentor of coach of door je te melden bij de servicebalie die je op elke hoofdlocatie in Terneuzen, Vlissingen, Middelburg en Goes vindt. Je kunt natuurlijk ook bellen naar de desbetreffende locatie of mailen naar [email protected].
Samenwerking Mirro eHealth
Scalda heeft een samenwerking met Mirro eHealth. De online zelfhulpmodules van Mirro helpen studenten om inzicht te krijgen in hun mentale gezondheid. Dit allemaal door middel van video’s, oefeningen en ervaringsverhalen. Via het studentenportaal MijnScalda krijgen studenten van Scalda toegang tot online zelfhulpmodules.