Liam Hazel is mbo-ambassadeur van 2023 voor Scalda/CIOS ZWNL

17 januari 2023
Mbo-ambassadeur Liam Hazel

Maak kennis met onze mbo-ambassadeur van 2023: Liam Hazel. Liam volgt de opleiding ‘Sport en Bewegen’ bij CIOS Zuidwest-Nederland en vertegenwoordigt Scalda/CIOS Zuidwest-Nederland tijdens de landelijke Mbo Ambassadeursverkiezing komend jaar. Eind januari/begin februari gaat de ‘competitie’ in groepsverband van start en zal de student vervolgens strijden voor de landelijke ambassadeurstitel.

Dit is Liam

Liam volgt bij Scalda/CIOS Zuidwest-Nederland de opleiding Sport en Bewegen. Bij deze opleiding leer je onder andere lesgeven, trainingen verzorgen en evenementen organiseren. Liam is in 2022 geslaagd voor zijn havo-diploma en wilde graag doorstuderen. Hij heeft toen bewust voor de opleiding Sport en Bewegen bij Scalda/CIOS Zuidwest-Nederland gekozen, omdat hij graag bezig wil zijn en juist op praktijkgebied meer wil leren. Na deze opleiding wil hij graag naar het hbo, om zo ook zijn theoretische kennis een boost te geven. Liam heeft een mooi doel voor ogen. Na afronding van beide studies is hij zowel op praktisch als theoretisch gebied erg breed opgeleid en kan hij zo zijn steentje bijdragen aan het welzijn van mensen.

Liam is geselecteerd als ambassadeur, omdat hij het mbo juist wat meer in de spotlights wil zetten en daar ook een aansprekende motivatie bij heeft.
Liam: “Vaak wordt het mbo gezien als “laag opgeleid”, terwijl dit juist totaal niet het geval is. Praktijkberoepen zijn juist NIET te missen in onze samenleving. Dus laten we ervoor zorgen dat we de generatie van nu kunnen laten opgroeien met het idee dat het er niet toe doet of je een mbo, hbo of wo opleiding volgt. We zijn allemaal studenten en we verdienen allemaal waardering.”

Over de verkiezing

Ambassadeurs zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs, die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen ambassadeur, die zij nomineren voor de landelijke verkiezing. Voor Liam breken spannende tijden aan! De vakjury kijkt namelijk onder meer naar communicatieve vaardigheden, probleemoplossend vermogen en leiderschapskwaliteiten. Dit gebeurt tijdens verschillende challenges, die iedereen straks kan volgen via het YouTube-programma 'Mbo’ers Pakken Aan' op het kanaal Dit is mbo. Wil je dit niet missen? Ga dan gauw naar het YouTube-kanaal en abonneer je.

De winnaar

Tijdens het Ambassadeursgala op maandag 15 mei 2023 wordt de winnaar gekozen. Deze student zal een jaar lang het gezicht van het mbo zijn.

Wij wensen Liam heel veel succes en hebben uiteraard alle vertrouwen in hem!

Omhoog