Scalda mbo-ambassadeur Liam Hazel winnaar team zuid Mbo’ers Pakken Aan

17 mei 2023
Liam Hazel

Mbo-ambassadeur Liam Hazel uit Goes heeft Scalda/CIOS Zuidwest-Nederland vertegenwoordigd tijdens de landelijke Mbo Ambassadeursverkiezing waar hij mocht pitchen, wat betekent dat hij in de top drie is geëindigd. Hiermee is hij tijdens het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ op maandagavond 15 mei in theater Orpheus in Apeldoorn verkozen tot beste mbo-ambassadeur van team zuid.

Trots op mbo-ambassadeur
De titel ‘landelijke mbo ambassadeur van Nederland’ mocht Liam helaas niet mee naar huis nemen. Desondanks is Scalda ontzettend trots op hem en de prestatie die hij heeft geleverd: ‘’Zijn gedrevenheid en inspirerende visie op het mbo heeft ervoor gezorgd dat hij in de top drie is beland en is verkozen tot winnaar van team zuid’’, zegt Dylan Noordenbos, coach en voormalig mbo-ambassadeur van Scalda. Voor Liam was deze ervaring ontzettend leerzaam: ‘’De afgelopen periode heb ik als positief ervaren. Ik ben een hele unieke, waardevolle ervaring rijker. Dat neemt niemand mij meer af.’’

Dit is mbo Ambassadeursgala
Vanaf de start was de spanning om te snijden. Maar liefst 33 gemotiveerde mbo-ambassadeurs uit het gehele land gingen de strijd aan voor die felbegeerde titel: ‘Landelijk Ambassadeur mbo’. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf was aanwezig om de prijzen uit te reiken en Jan Versteegh zette de mbo-ambassadeurs als presentator in de spotlights.

Challenges Mbo’ers Pakken Aan
Voorafgaand aan het ambassadeursgala hebben alle mbo-ambassadeurs challenges gedaan. Deze werden uitgezonden via het online YouTube-programma ‘Mbo’ers Pakken Aan’. De ambassadeurs waren verdeeld over de regio’s noord, midden en zuid. Liam ging de strijd aan met Sarkis, Yael en Quincy in het duurzame doolhof in het Klokgebouw in Eindhoven. In totaal bestond team zuid uit 11 deelnemers.

Pitchen in de finale
‘’De ambassadeur die uit team zuid een pitch mag houden, is een optimist. Iemand die denkt in mogelijkheden. Hij stelt zich bescheiden op maar vergis je niet in deze sportieveling. Met zijn open houding en positieve feedback, houdt hij iedereen bij de les. Kom maar naar voren, Liam Hazel’’, zei Adnan Tekin, voorzitter bij MBO Raad. Dit betekende dat hij was verkozen als winnaar van team zuid en mocht pitchen in de finale tegen de winnaars van team noord en team midden.

Missie voortzetten
Liam wil zijn missie om het mbo in de spotlights te werpen, blijven voortzetten: ‘’Ik wil graag gastlessen gaan geven op middelbare scholen of basisscholen om te vertellen dat het niet uitmaakt of je mbo, hbo of een universitaire studie volgt. Als we elkaar respecteren, waarderen en samenwerken, kunnen we talenten creëren. De juiste mensen op de juiste plekken zorgt immers voor een optimaal resultaat. Ik wil graag mijn verhaal vertellen dat ik na de havo bewust voor het mbo heb gekozen omdat het juist heel belangrijk is dat we de generatie van nu op laten groeien met het idee dat het niet uitmaakt welk opleidingsniveau je doet. Als je het maar met passie doet.’’

Omhoog