Gemeente Goes en CIOS Zuidwest-Nederland verzorgen schoolzwemmen in open water

7 juni 2022
Schoolzwemmen gemeente Goes CIOS Zuidwest-Nederland

De gemeente Goes en CIOS Zuidwest-Nederland slaan hun handen ineen om schoolzwemmen in open water te verzorgen. Leerlingen van groep 7 en 8 vergroten hiermee hun zwemvaardigheid en zelfredzaamheid in open water. Schoolzwemmen in open water is uniek in Nederland en in de waterrijke regio Zeeland een welkom initiatief.

Zwemmen in open water is heerlijk bij hoge temperaturen en vooral erg leuk! Maar zwemmen in open water is natuurlijk anders dan in een zwembad. Het is daarom extra belangrijk om kinderen van jongs af aan te leren omgaan met eventuele situaties die kunnen ontstaan in open water. In blokken van drie weken vergroten de basisschoolleerlingen hun zwemvaardigheden, door leuke activiteiten in open water. Veilig én met plezier.

Studenten van CIOS Zuidwest-Nederland (locatie Goes) verzorgen deze activiteiten, onder leiding van hun docenten. Een win-winsituatie: basisschoolleerlingen onderhouden en vergroten hun zwemvaardigheid en dit levert een bijdrage aan de opleiding van de CIOS-studenten tot professioneel zwemdocent.

De gemeente Goes is één van de weinige Zeeuwse gemeenten die nog schoolzwemmen aanbiedt. Dit kan, omdat CIOS Zuidwest-Nederland op de locatie in Goes haar krachten bundelt met de gemeente. Het aanbieden van schoolzwemmen gebeurt al ongeveer dertig jaar. Schoolzwemmen in open water is uniek; niet alleen in Zeeland, maar ook in Nederland. In samenwerking met de reddingsbrigade, de KNRM en het Omnium kunnen de gemeente Goes en CIOS Zuidwest-Nederland het programma verzorgen.

 

Omhoog