Topsportstudent Roy Meyer debuteert met 7e plaats op de Olympische Spelen

12 augustus 2016

Judoka Roy Meyer vertegenwoordigde Nederland in de +100kg gewichtscategorie in Rio de Janeiro. De judoka heeft de focus en start voortvarend. In de eerste wedstrijd verslaat hij de 140 kilo zware Congolees Deo Gracia Ngokaba en in de tweede wedstrijd weet hij Kim Sung-Min stevig in de houdgreep te krijgen. De derde partij tegen Sasson is niet goed genoeg. In de laatste minuut van het gevecht krijgt Roy een waza-ari tegen. Hij staat op dat moment licht op voorsprong door een straf bij de Israëliër. Via de herkansing kan Roy dan nog meedoen voor een bronzen medaille. Hij treft in die wedstrijd een Braziliaanse kolos en verliest uiteindelijk omdat hij een kleine straf heeft gekregen.

Maar wat een mooi resultaat tijdens dit debuut van deze geweldige judoka en mooi mens. Roy staat met zijn 24 jaar nog aan het begin van een grote judo carrière. In zijn eerste reactie op zijn eigen Facebookpagina zegt Roy na zijn wedstrijden:

"Nu ik weet dat mijn hart vuur pompt op de grootste momenten in mijn leven.. kan niks mij nog tegen houden op weg naar succes, in het leven, met wat dan ook..ik neem geen medaille mee terug maar nog iets waardevollers..ik heb hier een kracht in mezelf gevonden waar ik niks van wist. Dit is niet het eind voor Roy Meyer, dit is mijn begin!"

Omhoog