Frankrijk opleidingsdagen

8 april 2019

Van donderdag 11 april t/m maandag 22 april gaan de tweede-, derde- en vierdejaars studenten van profiel Buitensport naar Frankrijk om hier per groep aan de slag te gaan met een eigen opleidingstraject.

Het programma van de tweedejaars studenten bestaat uit een 3-daagse cursus rotsklimmen, een 3-daagse hike met bivak en een 3-daags wildwater introductieprogramma.

Het programma van de derdejaars studenten ziet er anders uit. Zij focussen zich op o.a. lesgeven door de lesinhoud voor het klimprogramma van de tweedejaars studenten te organiseren en te briefen. Ook verzorgen zij diverse clinics tijdens de 3-daagse hike. De laatste 3 dagen volgen de studenten een raft- of kajakprogramma waarbij zij worden voorbereid op een eventuele specialisatie in het vierde leerjaar.

Voor de vierdejaars studenten is er de mogelijkheid om een specialisatie te volgen die kan worden afgesloten met een instructeurs bond certificaat. Hierbij werken wij conform de eisen van de Nederlandse Kano Bond (NKB, Watersportverbond) en de International Raft Federation (IRF). De studenten focussen zich tijdens deze dagen op hun specialisatiekeuze: hike, rotsklimmen, kajak, raft of canyoning. Zij worden hierbij begeleid door een bonds-erkende instructeur. Afhankelijk van hun specialisatie worden zij betrokken bij het lesgeven aan de tweede- en derdejaarsstudenten. Een paar hele sportieve en leerzame opleidingsdagen voor de boeg!

Wij wensen onze buitensporters veel succes en plezier toe in Frankrijk, au revoir!

Omhoog