De Nassau te gast bij CIOS Goes Breda voor minor ‘Gezonde Leefstijl’

9 november 2016

De Nassau is op 8 november met 16 vmbo-leerlingen te gast op het CIOS onder leiding van gymdocent Thuké van Doorn en Biologiedocent Paul van Harmelen. De leerlingen hebben hun tweede bijeenkomst voor de minor ‘Gezonde Leefstijl’. Deze staat in het teken van de ‘0-meting’. CIOS-docenten Jeroen van den Nieuwelaar en Raymond Baptist hebben daarvoor een uitdagend traject uitgezet.

Na een korte introductie en uitleg gaan de leerlingen in tweetallen actief aan de slag met verschillende metingen. De metingen verschaffen inzicht in hoe sterk, lenig, sportief en gezond ze zijn. Ook wel de ‘0-meting’ genoemd. Een praktische insteek voor de minor ‘Gezonde Leefstijl’. Hiermee kunnen de leerlingen voor zichzelf doelen stellen voor het vervolg van het programma dat wordt afgesloten met een persoonlijke vlog.

De Nassau Academie biedt leerlingen uitdagende minors. Naast de verplichte vakken mogen ze zelf een inspirerend programma kiezen. Na een succesvolle pilot onder de vwo-leerlingen is het project verder uitgerold voor alle niveaus. De Nassau docenten Thuké van Doorn en Paul van Harmelen hebben de samenwerking met CIOS Goes Breda geïnitieerd om een praktische invulling te geven aan deze minor.

CIOS Goes Breda wenst De Nassau succes met het vervolg van de minor.

Omhoog