CIOS Zuidwest-Nederland is een feit: sportopleidingen Da Vinci College en CIOS Goes gaan verder in samenwerkingscollege

18 november 2019

Afgelopen vrijdag 15 november was de feestelijke aftrap van het samenwerkingscollege CIOS Zuidwest-Nederland. Het ROC Da Vinci College en CIOS Goes (onderdeel van Scalda) bieden vanaf studiejaar 2020/2021 de Sport en Bewegingsopleidingen gezamenlijk aan in het nieuwe samenwerkingscollege onder de merknaam CIOS Zuidwest-Nederland.

De bestuursvoorzitters van Scalda, Hendrik-Jan van Arenthals, en van het Da Vinci College, Peter Vrancken, hebben afgelopen vrijdag hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst tijdens een feestelijke bijeenkomst met een sportieve knipoog. Ronald Klomp, directeur van het nieuwe CIOS Zuidwest-Nederland, gaf tijdens zijn speech aan dat deze samenwerking het onderwijs tot grote hoogte zal brengen en de studenten naar de top helpt. Hierop ging Yannick, student van de sportopleiding, letterlijk de hoogte in en beklom de klimmuur in Mountain Network in Dordrecht, om de overeenkomst op te halen en aan beide bestuursvoorzitters te overhandigen.

Met het zetten van de handtekeningen is CIOS Zuidwest-Nederland een feit. Peter Vrancken: “We zijn trots op deze samenwerking. De bundeling van expertise geeft een kwaliteitsimpuls aan de sportopleidingen. Hierdoor is het mogelijk om een groot aanbod aan profielen aan te bieden aan studenten, nu en in de toekomst.”

“Door de schaalgrootte van het samenwerkingscollege biedt het mogelijkheden om samen met relevante stakeholders regionale arbeidsmarktvraagstukken op te kunnen pakken. Sporten is tegenwoordig niet alleen een aangenaam tijdverdrijf maar speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij, met name in het sociale domein. Daar bereiden we onze studenten op voor, samen met het werkveld in de regio. Hierdoor verbetert de aansluiting van deze opleidingen op de regionale arbeidsmarkt en zal het de aantrekkelijkheid van de opleidingen voor studenten vergroten”, aldus Hendrik-Jan Arenthals.

CIOS nieuw in Dordrecht
CIOS Zuidwest-Nederland heeft vanaf het studiejaar 2020-2021 drie locaties: Goes, Dordrecht en een hybride leeromgeving in Roosendaal. Dit betekent dat studenten uit de regio Zuid Holland vanaf volgend jaar ook in Dordrecht een opleiding aan het CIOS kunnen volgen. CIOS Zuidwest-Nederland start in Dordrecht met het eerste leerjaar en biedt mbo-opleidingen op verschillende niveaus.

Geïnteresseerden voor een opleiding bij CIOS Zuidwest-Nederland kunnen al een kijkje komen nemen tijdens de open dag op vrijdag 29 november van 16.00- 20.00 uur in Goes. En op zaterdag 30 november van 10.00 tot 16.00 uur op de locatie Optisport op de sportboulevard in Dordrecht.

Omhoog