CIOS Goes Breda start Gilde Personal Trainers

19 april 2017

Op vrijdag 7 april jl. is in Middelburg het Personal trainers Gilde (PT Gilde)opgericht. Van de 35 personal trainers in Zeeland kwamen er 23 trainers naar het Scalda gebouw op ZEP om de eerste bijeenkomst bij te wonen. Zowel startende als ervaren personal trainers waren aanwezig. Als gastspreker voor deze kick-off was voormalig topatletiektrainer en huidig directeur van het CIOS Ronald Klomp uitgenodigd. Zijn trainerservaringen met topatleten als Ellen van Lange en Simon Vroemen maakten veel los bij de aanwezigen. De trainers kregen antwoord op de vraag welke ervaringen en wetenschappelijke inzichten bruikbaar zijn voor de dagelijkse praktijk van een personal trainer.

CIOS docenten Walter Houtzager en Johny de Witte, beide ook personal trainer, vonden het hoog tijd dat de personal trainers in Zeeland elkaar eens zouden ontmoeten. Werken aan kwaliteit en uitwisselen van ervaringen kunnen bijdragen aan verdere ontwikkelingen in Zeeland op het gebied van persoonlijke coaching en begeleiding. Volgens Houtzager en De Witte is het van groot belang dat de CIOS-opleiding nauw samenwerkt met de praktijk. Binnen de schoolmuren zijn de mogelijkheden beperkt om personal trainers goed op te leiden. We moeten samenwerken met het werkveld. Het PT Gilde biedt deze mogelijkheden. Het hebben van een goed netwerk is voor beide partijen van groot belang.

De personal trainers gaven zoveel energie en mogelijkheden voor de toekomst van het Gilde waardoor het PT Gilde een mooie toekomst tegemoet gaat. Plannen worden gemaakt om in het najaar weer met het Gilde bij elkaar te komen.

Meer informatie over Personal Training kunt u opvragen bij Walter Houtzager en Johny de Witte via CIOS Goes Breda: [email protected].

Omhoog