BPV-begeleidersdag voor buitensportbedrijven succesvol

17 november 2016

CIOS Goes Breda had op 15 november een stagebegeleidersdag georganiseerd speciaal voor buitensportbedrijven. Er waren 31 deelnemers verspreid over 20 bedrijven aanwezig. Een mooie opkomst.

De dag startte met de assessorentraining. Waar uitleg werd gegeven over het kwalificatiedossier trainer coach, de beoordelingsinstrumenten en de competenties van een assessor; wat zijn valkuilen en observatietechnieken zoals de ‘ Vroeg-Wacker’ methode. Als afsluiting beoordeelden de deelnemers een instructieles en werd dit geëvalueerd.

We vroegen bedrijven om feedback en advies over het opleidingsprogramma van de buitensportinstructeur en de kennis en kunde van de student. Zo behouden we met de opleiding aansluiting met het werkveld. Tijdens de BPV-markt in de middag presenteerden bedrijven zich kort en was er ruimte voor speeddate-sessies met studenten. Zowel de bedrijven als de studenten gaven hun voorkeur aan voor plaatsing waarna de CIOS-docent de juiste match zal maken.

Ter afsluiting ontvingen de deelnemers hun certificaat van de assessorentraining. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stelt dit certificaat in de toekomst verplicht voor elke praktijkbeoordelaar.

Omhoog