CIOS Zuidwest-Nederland - Intakeprocedures - Turnen

Kennismakingstrajecten

Bij CIOS Zuidwest-Nederland willen we graag weten of jij goed bij ons past. Daarom hebben we een kennismakingstraject. Het doel van dit traject is vaststellen of een van onze opleidingen goed bij je past. Om dat vast te stellen hebben we in het traject verschillende opdrachten en activiteiten opgenomen. Zo’n traject duurt een tijdje, maar dat heeft een reden. De voorbereidingen die we in dit kennismakingstraject samen treffen zorgen ervoor dat jij een compleet beeld krijgt van ons en wij van jou!

Wanneer je je aanmeldt voor een van onze opleidingen via onze website ontvang je van ons een link naar het aanmeldportaal van Intergrip. Misschien heb je in je vooropleiding al gewerkt met Intergrip. Zo niet, dan werkt het ook heel simpel. In deze digitale omgeving staan een aantal opdrachten voor je klaar. Jouw kennismakingstraject is nu officieel begonnen. Daarnaast ontvang je van ons een uitnodiging voor de kennismakingsdag. In de uitnodiging wijzen we je nog even op onze website waar je de laatste informatie over het kennismakingstraject terug kunt lezen, video’s kunt bekijken en een trainingsschema kunt raadplegen. Je ontvangt ook een link naar de eLearning ‘het verzorgen van een activiteit’. De voorbereidingen kunnen beginnen!

De kennismakingsdag is slechts een deel van het hele traject. Op deze dag voer je een van de lesgeefopdrachten uit die je hebt voorbereid, leg je een vaardighedentest af waarin we verschillende fysieke en motorische eigenschappen van je beoordelen en voert een intaker een persoonlijk gesprek met jou. Op basis van alle ingewonnen informatie wordt een persoonlijk advies opgesteld. Enkele dagen na de kennismakingsdag ontvang je van ons een bericht met daarin ons advies voor jou.

Het advies kent drie vormen:

  • Een positief startadvies. Dit betekent dat we de uitdaging graag met je aangaan. We schatten in dat, als jij je inzet, je de opleiding met succes kunt doorlopen. Je hebt in dat geval het intaketraject overtuigend doorlopen.
  • Een afwijzend advies. Dit betekent dat we twijfels hebben over de haalbaarheid van de opleiding. We verwachten dat de opleiding niet goed bij je past, omdat wij in het intaketraject hebben beoordeeld dat jouw vaardigheden of eigenschappen onvoldoende aansluiten bij de verwachting die de opleiding stelt aan nieuwe studenten. Je mag dit advies naast je wegleggen. Als je hiervoor kiest volgt een verlengde intake.
  • Een bindend afwijzend advies. Dit betekent dat we op dit moment niet overtuigd zijn van jouw fysieke en/of motorische vaardigheden. Je mag daarom niet starten aan de opleiding. Graag zoeken onze intern begeleiders naar een opleiding binnen Scalda die beter bij je past.
Omhoog