CIOS Zuidwest-Nederland - Intake procedure niveau 3 en 4 - turnen

Kennismakingstraject niveau 3 en 4

1. Voorbereiding:

  • Na inschrijving via CAMBO ontvang je een link naar Intergrip. Dit is een online omgeving waarin je je loopbaan tot dusver vorm geeft. Hier vind je een aantal opdrachten die je voorafgaand aan het kennismakingstraject maakt. We gebruiken jouw antwoorden in het intakegesprek.
  • Vergeet in Intergrip niet een kopie van je zwemdiploma’s (minimaal A+B) te uploaden.
  • Doorlopen van de eLearning ‘verzorgen van een activiteit’. In deze eLearning brengen we je de beginselen bij van het verzorgen van een activiteit. Tijdens de kennismakingsdag wordt een van de activiteiten die jij moet uitvoeren aan je toegewezen.
  • Bekijk het trainingsschema dat je kunt volgen om je fysieke vaardigheden te oefenen. We raden je aan om, waar mogelijk, de fysieke vaardigheden op je huidige middelbare school te oefenen, samen met je docent lichamelijke opvoeding (LO). Met behulp van dit schema werk je in een paar weken tijd aan een goede fysieke voorbereiding voor de kennismakingsdag.

NB: vanwege de verwerking van bovenstaande informatie, vragen we je maximaal drie dagen voor de kennismakingsdag de opdrachten in te leveren via Intergrip. Zijn de opdrachten niet op tijd in ons bezit, dan moeten we je helaas doorzetten naar een volgende mogelijkheid.

2. Kennismakingsgesprek:

  • Het intakegesprek duurt ongeveer 15 minuten. Je voert het gesprek met een docent. De voorbereide vragen, de indrukken van jou tijdens de kennismakingsdag en de verzorgde activiteit vormen de basis voor het gesprek.

3. Fysieke vaardigheidstest: Tijdens dit onderdeel ga je bewegen!

  • In de zaal is een behendigheidsparcours voor je opgebouwd. Tijdens het afleggen van dit parcours beoordelen we verschillende fysieke en motorische eigenschappen.
  • Motoriek: achter elkaar voer je een aantal acrobatische vaardigheden uit: een wendsprong, een handstand doorrol en een radslag. Daarna vervolg je het parcours. Bekijk de turnvaardigheden
  • Fysiek: achter elkaar voer je een aantal fysieke vaardigheden uit: beginnend met een aantal sprongen over een aantal obstakels, het wegduwen van een zware kar, sprinten, een zware bal verplaatsen en sprint naar de finish. Bekijk de fysieke vaardigheidstest

4. Activiteit verzorgen: Tijdens dit onderdeel ga je jouw voorbereide activiteit uitvoeren!

  • Tijdens de kennismakingsdag krijg je een van de lesopdrachten die je hebt voorbereid toegewezen. Wij zorgen ervoor dat de materialen in de zaal voor je klaar staan. Je verzorgt deze activiteit vervolgens aan de andere deelnemers uit jouw groep.
Omhoog