CIOS Zuidwest-Nederland - Alles over aanmelden

Aanmelden

Leuk dat je interesse hebt om bij ons te studeren.

Eindelijk ben je eruit! Je weet wat je wilt worden en welke mbo-opleiding je daarvoor moet volgen. Je wilt je aanmelden voor een opleiding bij CIOS Zuidwest-Nederland. Digitaal aanmelden kan door naar de opleiding te gaan op de website en te klikken op 'direct aanmelden'. Doe dit voor 1 april. Als je je vóór 1 april hebt aangemeld, dan is de Wet Toelatingsrecht Mbo van toepassing. Je bent dan verzekerd van een plek in de opleiding van je keuze (uitzonderingen hierop zijn opleidingen met een beperkt aantal opleidingsplaatsen en opleidingen met aanvullende toelatingseisen). Als je je aanmeldt na 1 april, ben je ook van harte welkom bij CIOS Zuidwest-Nederland. Wij zullen dan ons best doen om je te plaatsen in de opleiding van je keuze, maar je kunt dan geen beroep doen op het recht tot toelating zoals in de wet geregeld. Meer weten over toelatingsrecht mbo

Aanmelden in 10 stappen

  1. Meld je aan via de opleidingspagina: Om jezelf aan te melden voor een opleiding bij CIOS Zuidwest-Nederland ga je naar de opleiding van je keuze op onze website en klik je op de gewenste leerweg en locatie. Vervolgens opent de aanmeldmodule. Hier log je in met jouw DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag dit dan eerst aan.
   Heb je geen Nederlands Burgerservicenummer (BSN)? Dan maak je gebruik van een interesse melding. Wanneer je ons belt op 0115 64 16 00 kun je een toegangscode aanvragen. Hiermee kun je vervolgens een account aanmaken in de aanmeldmodule.
    
  2. Doorloop volledig en correct alle stappen: Je zit nu in de aanmeldmodule van CIOS Zuidwest-Nederland. Zorg ervoor dat je alle stappen in de aanmelding volledig en correct doorloopt. Een deel van jouw gegevens wordt automatisch ingevuld doordat je met je DigiD bent ingelogd. Controleer deze gegevens goed en vul jouw persoonlijke e-mailadres en telefoonnummer in. Let op: de startdatum die in de aanmeldmodule wordt vermeld is een administratieve datum. De lessen beginnen altijd pas ná een vakantie.
    
  3. Alles ingevuld? Klik dan op 'aanmelding indienen’. Je komt nu in een bedankscherm. In je mailbox vind je een mail met een bevestiging van je aanmelding. Bij deze mail zit ook een samenvatting van je aanmelding in .pdf.
   Kies je voor een opleiding met een beperkt aantal toelatingsplaatsen – een ‘numerus fixus-opleiding’? Meld je dan ook voor je tweede keuze aan. Heb je jezelf voor 1 april aangemeld? Dan ben je altijd verzekerd van een plekje in de opleiding van je tweede keuze. Natuurlijk doorloop je dan nog steeds alle stappen van dit stappenplan.
    
  4. Zet ons e-mailadres in je contacten: Om te voorkomen dat je e-mails van ons mist, raden we je aan om ons e-mailadres toe te voegen aan je lijst met contactpersonen. Zo verdwijnt belangrijke mail niet in je spambox. Voeg daarom [email protected] toe aan je ‘contacten’.
    
  5. Bevestiging en meer informatie: Je ontvangt nu binnen 5 werkdagen een email van ons met de bevestiging dat je aanmelding goed door ons is ontvangen. In deze mail zit ook informatie over het vervolgtraject.
    
  6. Kennismakingstraject: Zodra wij je aanmelding hebben verwerkt ontvang je een link naar het aanmeldportaal van Intergrip. Hier staan staan korte vragenlijsten en een blog-opdracht voor je klaar. Dit kan je in één keer of per onderdeel afronden.
   Loopbaanblog: Volg je nu een vmbo-opleiding op een Zeeuwse middelbare school? Dan heb je ook een Loopbaanblog gemaakt. Deze blog wordt automatisch met ons gedeeld. Je kunt hieraan blijven werken tot drie dagen voor jouw kennismakingsgesprek.Volg je geen vmbo-opleiding op een Zeeuwse middelbare school? Dan kan je via het aanmeldportaal een blog-opdracht maken.
    
  7. Kennismakingsdag: Zodra wij je aanmelding hebben verwerkt, nodigen wij je uit om deel te nemen aan ons kennismakingstraject. Je ontvangt per mail een uitnodiging voor een kennismakingsdag, waarbij we in gesprek gaan over je loopbaanoriëntatie en we je zien bewegen. Jij laat zien wat je talenten zijn. Denk aan vragen als: wie ben je, wat wil je bereiken en past dit bij de opleiding die je gekozen hebt.
   Tip! Zet jouw kennismakingsdag direct in je agenda. Zo kun je de afspraak niet vergeten! 
    
  8. Toelating of afwijzing: Tijdens de kennismakingsdag beoordelen we je talenten en bekijken we of een opleiding bij CIOS Zuidwest-Nederland bij jou past. Je wordt dus toegelaten of afgewezen. Mocht je een afwijzing krijgen, dan kijken wij samen met jou welke andere opleiding bij jou past.
    
  9. Zet je handtekening: Ga je in je opleiding direct op stage, of wil jij de Beroepsbegeleidende Leerweg volgen? Dan ontvang je in een aparte mail ook de Praktijkovereenkomst (POK). Ook die onderteken je (mét datum) en stuur je aan ons terug.
    
  10. Lever je diploma’s in: Alles ondertekend? Dan hebben we alleen nog jouw diploma met bijbehorende cijferlijst nodig om het schooljaar te kunnen starten. Deze wordt automatisch bij ons aangeleverd via DUO. Hiervoor hoef je zelf niks te doen.
  Omhoog