Docent Hedy feestelijk verrast met nominatie titel ‘Impact Docent van het Jaar 2023’

12 september 2023
Foto van Hedy van Eck - Houtepen en collega's bij CIOS Zuidwest-Nederland in Goes

Burgerschapsonderwijs helpt jongeren om actieve en verantwoordelijke burgers te worden. Daarom volgen studenten van CIOS Zuidwest-Nederland het vak Burgerschap. Young Impact, een landelijke pionier op het gebied van jongerenactivatie, signaleert dat sommige docenten extra veel inspanningen leveren om maatschappelijke betrokkenheid onder jongeren te stimuleren. Daarom is Hedy van Eck, docent bij CIOS Zuidwest Nederland, aangedragen door haar collega’s voor de nominatie ‘Impact Docent van het Jaar’. Ze werd feestelijk verrast met een cheque en een brassband.

Impact op Zuidwest-Nederland

Hedy was erg verrast toen het team van Young Impact maandagochtend met brassband binnenstapte tijdens een overleg met haar collega's. Ze nam de cheque bescheiden in ontvangst. “Ik ben genomineerd maar we doen het natuurlijk met zijn allen! Met de hele school maken wij impact op Zuidwest-Nederland. We mogen trots zijn dat we studenten impact laten maken op onze samenleving.”  

“Hedy is een voorbeeld”

Hedy werkt al 20 jaar bij CIOS Zuidwest-Nederland. Ze is gestart in het projectenbureau met nu al behoorlijk wat vakken op haar naam. Ronald Klomp, directeur van CIOS Zuidwest-Nederland vindt het mooi dat studenten maatschappelijk impact maken op heel veel verschillende terreinen. “Er liggen veel kansen bij het CIOS, we maken al grote impact en Hedy is een voorbeeld dat laat zien dat je heel veel impact als docent kan leveren.”

Collega Nicole Rozenberg: “Hedy is een allesdoener en -kunner. Maar haar expertise zit hem in bruggen bouwen tussen onderwijsontwikkeling op het expertisecentrum Sociaal veilige sport en het onderwijs bij CIOS Zuidwest-Nederland. Ze is aangedragen omdat ze draagvlak en bewustwording creëert bij onze studenten op het vak burgerschap. Daarnaast kijkt ze altijd naar kansen en mogelijkheden voor onze studenten. Hoe kunnen ze het beste groeien en bloeien, waarbij de verantwoordelijkheid (of het aapje) op de juiste schouder zit.”

Young Impact 

Young Impact wil dat burgerschapsonderwijs als inspirerend en waardevol gezien gaat worden. Daarom ontwikkelt de organisatie lesprogramma’s waarmee jongeren gestimuleerd worden hun talenten te ontdekken en daarmee in actie te komen voor dat wat zij belangrijk vinden. Op deze manier zijn de afgelopen zeven jaar al 290.000 jongeren in actie gekomen met Young Impact. 

Young Impact Awards

De uitreiking is onderdeel van de jaarlijks terugkerende Young Impact Awards, die op 2 november aanstaande voor de zevende keer worden uitgereikt in de Q-Factory in Amsterdam. Young Impact nomineert hiervoor ieder jaar vijftien jongereninitiatieven die symbool staan voor een generatie die laat zien hoe het anders kan. Een nominatie voor een Young Impact Award geeft een enorme boost aan de maatschappelijke initiatieven van jongeren. Vanaf 2 oktober kan op Hedy gestemd worden via de website van Young Impact. 

 

Hedy van Eck - Houtepen met cheque nominatie Young Impact
Foto door Marco de Swart
Omhoog