Ninthe Roosenbrand Behaalt Succes op EK OCR in Italië!

24 juni 2024
Lotta Kokemohr, Ninthe Roosenbrand, Lemoni Berk

We zijn enorm trots op onze topsport student, Ninthe Roosenbrand, die vorig weekend schitterde op het Europees Kampioenschap Obstacle Course Racing (OCR) in Italië. Ninthe, afkomstig uit Etten-Leur, behaalde meerdere medailles en liet haar doorzettingsvermogen en talent zien.

Het kampioenschap begon op donderdag met de 100m kwalificatierondes. "Mijn EK OCR in Italië begon donderdag met het oefenen voor de 100m. Eigenlijk verwachtte ik hier niet al te veel van, omdat we in Nederland geen 100m baan hebben," aldus Ninthe. Tot haar verrassing kwalificeerde ze zich voor de kwartfinales op zaterdagmiddag.

Vrijdagochtend liep Ninthe de Short Course van 3,4 km, gevolgd door de 12,7 km Standard Course op zaterdagochtend. Op beide afstanden wist ze de gouden medaille te bemachtigen. "Het was een zware strijd, maar ik ben ontzettend blij met mijn gouden medailles," vertelt een enthousiaste Ninthe.

Zaterdagavond stonden de 100m runs op het programma, maar een ongelukkige val van een deelnemer uit Israël, waarbij een traumahelikopter moest worden ingezet, leidde tot uitstel van de race naar zondagmiddag. Ondanks deze tegenslag, behaalde Ninthe met haar team, bestaande uit Leon Frederiks en Noah Wensel, een zilveren medaille in de teamrace. Op zondagmiddag wist ze uiteindelijk ook nog een bronzen medaille te veroveren op de 100m.

"Ik ben hier bijzonder trots op en ik hoop dat er in Nederland ook een 100m baan gaat komen," zegt Ninthe. Ze uitte haar dankbaarheid naar haar trainer Quillermo Pellicaan van Survivalrungroep Teteringen en haar supporters van The Outdoor Pact in Made. Ook bedankte ze haar sponsors, met name Obstacle Shop.

Dankzij Ninthe’s vastberadenheid en talent mag ze in augustus naar het WK OCR in Costa Rica! Bekijk hier haar sponsorpagina. CIOS Zuidwest-Nederland feliciteert Ninthe met haar geweldige resultaten en kijkt uit naar haar toekomstige successen.

Gefeliciteerd, Ninthe! Wij zijn ontzettend trots op jou en wensen je veel succes in Costa Rica!

Omhoog