24-uurs Beweegevenement: CIOS Zuidwest-Nederland steunt Het Vergeten Kind

19 april 2024
foto CIOS ZWNL klas CSG1F

Op donderdag 25 april om 09.00 uur start een bijzonder evenement bij CIOS Zuidwest-Nederland: studenten zullen gedurende 24 uur non-stop in beweging zijn, allemaal voor het goede doel. In samenwerking met stichting Het Vergeten Kind zullen de studenten geld inzamelen om kwetsbare kinderen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Het evenement vindt plaats in het Omnium in Goes en is open voor publiek, met vrije inloop.

Activiteiten voor jong en oud

De gymzaal wordt omgebouwd tot een speelparadijs voor kinderen van groep 1 tot en met 8. Met verschillende sportactiviteiten, workshops en knutselmogelijkheden wordt er gezorgd voor volop vermaak. Voor slechts €3,- per persoon kunnen kinderen deelnemen aan deze activiteiten. Later op de avond staat een gezellige bingo op het programma, toegankelijk voor alle leeftijden voor €2,50 per kaart. Ook worden er wedstrijden tussen docenten en studenten gehouden, gevolgd door nachtelijke lessen verzorgd door de studenten zelf. Het evenement wordt vrijdagochtend afgesloten met een spetterende dansclinic van wereldkampioen HipHop freestyle, DJ/danser Xam, van 07.00 uur tot 08.45 uur. Deelname aan deze clinic kost €3,-.

Een inspirerende oproep tot actie

Docent Ariska Tax, betrokken bij het organiseren van de vakantiekampen, benadrukt het belang van extra aandacht voor kwetsbare kinderen. Ze daagde haar studenten uit om een positieve impact te maken door geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind. Er waren minimaal 20 studenten voor nodig om een actie op te starten, maar alle studenten van haar klas besloten vrijwillig hieraan mee te doen. Tijdens de LOB-lessen (Loopbaan Oriëntatie Begeleiding) kregen de studenten de kans om hun acties voor te bereiden, waarbij ze zelf alles regelden, van bingo-prijzen tot sponsors voor het evenement.

Steun Het Vergeten Kind

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in om kinderen die om verschillende redenen niet zomaar op vakantie kunnen, toch een onvergetelijke tijd te bezorgen. Heppie Vakanties & Weekenden organiseert speciale uitjes voor deze kwetsbare kinderen. Door deel te nemen aan het evenement kunnen bezoekers niet alleen genieten van een dag vol plezier en beweging, maar ook bijdragen aan het creëren van onvergetelijke ervaringen voor kinderen die dat het hardst nodig hebben.

Programma CIOSZWNL 24uurs actie
Omhoog