CIOS Zuidwest-Nederland - CIOS en topsport - docent voor klas

CIOS en topsport

Je topsportcarrière combineren met een opleiding is niet altijd makkelijk. Je houdt, naast je dagelijkse training, weinig uren over voor je studie en soms mis je lessen en stages vanwege wedstrijden, toernooien en trainingen.

CIOS Zuidwest-Nederland biedt daarom topsportbegeleiding aan. In overleg met onze topsportcoördinator maken we een traject op maat voor jou.

Denk je dat je in aanmerking komt voor topsportbegeleiding, geeft dit aan bij de aanmelding voor de opleiding. Wij brengen je in contact met de topsportcoördinator. De topsportcoördinator beoordeelt voor welke vorm van begeleiding je in aanmerking komt. 

Vraag tijdens onze open dagen en informatiemomenten naar de mogelijkheden.

Kom ik in aanmerking voor de talent/topsportstatus (TTS) van CIOS Zuidwest-Nederland?

Om als (aankomend) student gebruik te kunnen maken van de TTS wordt beoordeeld of je aan een aantal voorwaarden voldoet. Er zijn 2 mogelijkheden: 

  1. Je hebt een erkende NOC*NSF status (A-status, Selectie-status, HP-status, Bondsstatus, Internationaal Talent, Nationaal Talent of Belofte)
  2. Als je één van de bij punt 1 genoemde statussen (nog) niet hebt, kun je toch in aanmerking komen voor een TTS. Elke aanvraag wordt zorgvuldig beoordeeld. We kijken onder andere naar het niveau en je trainingsomvang. De tak van sport die jij beoefent zal in ieder geval een erkende topsportdiscipline www.nocnsf.nl/topsportdisciplines moeten zijn én je sport dien te beoefenen op het hoogste nationale niveau in jouw leeftijdsklasse.

Bij de intake voor de CIOS Zuidwest-Nederland opleiding kun je een aanvraag indienen voor een TTS. Onze Topsportcoördinator neemt dan later contact met je op om het beoordelingsproces op te starten.

Een topsportstatus houdt het volgende in:

  • Jij als topsporter bent verantwoordelijk voor je eigen studieloopbaan en bent hierin initiatiefnemer;
  • Samen met de betrokkenen zoeken we naar mogelijkheden om onderwijs en topsport te combineren;
  • Een combinatie van opleiding en topsport kan leiden tot een langere studieduur;
  • Jaarlijks wordt beoordeeld of je de TTS mag behouden. De studiecoach brengt namens het onderwijsteam een advies uit aan jou en de topsportcoördinator;
  • We vinden het belangrijk dat jij je als topsporter verbindt met je klasgenoten en het onderwijs. Waar mogelijk volg je het programma van jouw klas.

Topsportcoördinator

dhr. M. (Meino) Rozendal
[email protected]

Omhoog