CIOS Zuidwest-Nederland - Internationale stage - student

Internationale stage

Tijdens een stage in het buitenland kom je in aanraking met nieuwe culturen en mensen en leer je over je grenzen heen kijken. Het geeft je studietijd een meerwaarde en jouw ontwikkeling als mens een boost.

CIOS Zuidwest-Nederland geeft jou die kans en werkt samen met stageorganisaties in verschillende landen: onder andere in Amerika, Spanje, Turkije, Griekenland, Litouwen en Ethiopië. De stages in het buitenland lopen uiteen van werken als sportinstructeur in een summercamp of luxe hotelresort tot het doen van sportontwikkelingswerk in een sloppenwijk.

Ook kun je zelf op zoek naar een buitenlandse stageplaats. Dit gaat altijd in overleg met een IBPV-coördinator om ervoor te zorgen dat de stageplaats voldoet aan de juiste kwaliteit.


IBPV-coördinator

Voor verdere informatie over IBPV kun je contact opnemen met: Mevr. H. van Remortele

Partnerorganisaties

Binnen CIOS Zuidwest-Nederland gaan er ieder jaar ongeveer 200 studenten op buitenlandse stage. De stages variëren van zes weken tot drie maanden en vinden plaats over de hele wereld en bij verschillende organisaties.

CC USA: werken op een Summercamp in Amerika

Ervaar de beste zomer van je leven in een Amerikaans Summercamp van CC USA. Een zomer waar je werkt met kinderen, in een andere cultuur en met verschillende nationaliteiten. Er zijn verschillende soorten kampen waaruit je kunt kiezen. Het varieert van een traditioneel kamp tot een kamp alleen voor meiden of een kamp voor mensen met een beperking. Je taak op het camp is vaak het begeleiden van een sport zoals zwemmen, klimmen, kajakken, tennissen of acrobatiek.  In het camp werk je samen met een hecht team met teamleden uit de hele wereld. 

CC USA biedt een goede begeleiding vooraf, tijdens en na het kamp. De stage kan op school ingevuld worden na het tweede jaar als recreatiestage, maar ook als profielstage.

Meer informatie: www.ccusa.nl

iStage

Tijdens je zomervakantie werken op een iStage camping in Zuid- Europa. Je organiseert een eigen programma met het animatieteam. Samen met je team zorg je voor twee activiteiten per dag. De doelgroep zijn kinderen van 4 t/m 12 jaar. Je woont en werkt op de camping. Voertaal op de campings is Engels.

Meer informatie: www.istage.nl

Litouwen: Een stageprogramma dat al meer dan 20 jaar staat als een huis!

Panevezys is de stad waar je met andere studenten van het CIOS negen tot tien weken in een appartement verblijft. Bij deze stage kom je in aanmerking voor subsidie vanuit Erasmus+. Een uitdaging om je kennis en vaardigheden te delen in een voormalig Oostblokland. Er gaat in de eerste week een begeleidend docent vanuit het CIOS mee. Lesgeven op een basisschool, activiteiten verzorgen bij een dagbestedingsinstelling of een voetbalstage; Litouwen biedt vele mogelijkheden.

Stichting RESPO: Ethiopië

CIOS NL en RESPO geloven in talentvolle jongeren en de kracht van sport. Binnen dit project komen kinderen met een handicap in Ethiopië letterlijk in beweging, doordat talentvolle CIOS-studenten zich inzetten om sportprogramma’s te initiëren en uit te voeren. Klik hier voor een impressiefilmpje van de Sport Changemakers in Ethiopië. Sport Changemakers, jij kan het verschil maken!

Meer informatie: www.respo.org

PGL - ETS Engelstalige buitenlandstages van ETS (European Training School)

Als sport instructeur en groepsleider bij de grootste en beste Outdoor en Adventure organisatie van Engeland. Deze internationale leerwerk ervaring kan het positieve verschil betekenen voor jouw toekomstGoed betaald, goede begeleiding (ook vooraf), goede werkuren, fantastisch voor je Engels, gratis accommodatie en gratis maaltijden op prachtige locaties.

Meer informatie: www.pgl-stage.nl

MOVES MObility in Vocational Education in Sports

CIOS Zuidwest-Nederland heeft een internationaal samenwerkingsverband met  diverse partnerscholen in het buitenland. Als student kun je samen met andere studenten participeren aan  internationale onderwijsprogramma’s die aangeboden worden bij onze partners in Finland, Spanje, Engeland en Portugal.

Omhoog