Bon Bini Curaçao

Stage lopen op Curaçao
22 juli 2016

Liza Neleman en Richelle Brans lopen tijdens hun examenjaar stage op Curaçao. Een bewuste keuze van het tweetal omdat het er altijd mooi weer is en er Nederlands wordt gesproken.

In de ochtend werken Liza en Richelle bij basisschool Klein College, waar zij gymles geven aan alle groepen. Gelukkig zijn ze zowel creatief als vindingrijk, want er is weinig spelmateriaal voorhanden op het voetbalveld en schoolplein.

’s Middags loopt Liza stage bij kinderdagverblijf Bambina. Hier helpt ze met de dagelijkse zorg en activiteiten met de kinderen. Ook doet ze de sport- en spelactiviteiten met de kinderen zoals tikspel, verstoppertje of schipper-mag-ik-overvaren.

Dankzij een stageplaats bij duikschool Divers Republic kijkt Richelle in de middagen uit op een helder blauwe zee. Ze is hét gezicht van de duikschool, begeleidt de duikers waar nodig en staat in de winkel voor raad en advies.

Beiden blikken terug op een superervaring. Naast de leerzame werkervaring hebben ze in hun vrije tijd het eiland verkend. Een eiland waar de inwoners hele lieve behulpzame mensen zijn. Daar mag Curaçao echt trots op zijn.

Omhoog