Aanmelden

Leuk dat je interesse hebt om bij ons te studeren.

Aanmelden voor het CIOS begint bij het digitaal inschrijven via de studiekiezer. Doe dit voor 1 april. Om jezelf aan te melden voor een opleiding bij CIOS Zuidwest-Nederland ga je naar de opleiding van je keuze op onze website en klik je op de gewenste leerweg en locatie. Vervolgens opent de aanmeldmodule. Hier log je in met jouw DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag dit dan eerst aan.
Heb je geen Nederlands Burgerservicenummer (BSN)? Dan maak je gebruik van een interesse melding. Wanneer je ons belt op 0115 64 16 00 kun je een toegangscode aanvragen. Hiermee kun je vervolgens een account aanmaken in de aanmeldmodule.

Aanmelden

We nemen aan dat wanneer jij je inschrijft voor een van onze opleidingen, je een van de onderstaande diploma’s hebt, of verwacht deze te behalen. Je bent wettelijk toelaatbaar met:

Niveau 2 (alleen in Goes)

 • vmbo-diploma (basisberoepsgerichte leerweg)
 • mbo-diploma niveau 1 (entreeopleiding)

Niveau 3

 • vmbo-diploma (kader, gemengde of theoretische leerweg)
 • overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4
 • mbo-diploma niveau 2

Niveau 4

 • vmbo-diploma (kader, gemengde of theoretische leerweg)
 • mbo-diploma niveau 2
 • overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4

Voor alle opleidingen op het CIOS Zuidwest-Nederland leg je een toelatingstest af. Daarbij testen wij jouw fysieke vaardigheden en motivatie. Meer informatie hierover vind je onder ‘Toelating en Intake’.

Wat gebeurt er na jouw aanmelding?

Hieronder vind je een overzicht van de volgende stappen van het aanmeldproces.

 1. Bevestiging en meer informatie
  Je ontvangt nu binnen 5 werkdagen een email van ons met de bevestiging dat je aanmelding goed door ons is ontvangen. In deze mail zit ook informatie over het vervolgtraject.
   
 2. Kennismakingstraject
  Zodra wij je aanmelding hebben verwerkt ontvang je een link naar het aanmeldportaal van Intergrip. Hier staan staan korte vragenlijsten en een blog-opdracht voor je klaar. Dit kan je in één keer of per onderdeel afronden.
  Loopbaanblog
  Volg je nu een vmbo-opleiding op een Zeeuwse middelbare school? Dan heb je ook een Loopbaanblog gemaakt. Deze blog wordt automatisch met ons gedeeld. Je kunt hieraan blijven werken tot drie dagen voor jouw kennismakingsgesprek.Volg je geen vmbo-opleiding op een Zeeuwse middelbare school? Dan kan je via het aanmeldportaal een blog-opdracht maken.
   
 3. Kennismakingsdag
  Zodra wij je aanmelding hebben verwerkt, nodigen wij je uit om deel te nemen aan ons kennismakingstraject. Je ontvangt per mail een uitnodiging voor een kennismakingsdag, waarbij we in gesprek gaan over je loopbaanorientatie en we je zien bewegen. Jij laat zien wat je talentent zijn. Denk aan vragen als: wie ben je, wat wil je bereiken en past dit bij de opleiding die je gekozen hebt.
  Tip! Zet jouw kennismakingsdag direct in je agenda. Zo kun je de afspraak niet vergeten! 
   
 4. Toelating of afwijzing
  Tijdens de kennismakingsdag beoordelen we je talenten en bekijken we of een opleiding bij CIOS Zuidwest-Nederland bij jou past. Je wordt dus toegelaten of afgewezen. Mocht je een afwijzing krijgen, dan kijken wij samen met jou welke andere opleiding bij jou past.
   
 5. Zet je handtekening
  Bij een positief besluit ontvang je – binnen twee weken na de toelating - van ons per mail de Onderwijsovereenkomst (OOK). Je tekent dit document voor akkoord, vult de datum van ondertekenen in en stuurt hem dan terug naar ons.
  Ga je in je opleiding direct op stage? Dan ontvang je in een aparte mail ook de Praktijkovereenkomst (POK). Ook die onderteken je (mét datum) en stuur je aan ons terug.
  Ben je minderjarig? Dan ondertekenen je ouder(s)/ verzorger(s) de OOK mee. Belangrijk om te weten: je ouder(s) stemmen hiermee in dat jij zelfstandig de POK mag tekenen.
   
 6. Lever je diploma('s) in
  Jouw diploma wordt automatisch bij ons aangeleverd via DUO.