CIOS Zuidwest-Nederland - Intakeprocedures - Turnen

Intake procedures

Je hebt besloten dat je graag een opleiding wil volgen bij CIOS Zuidwest-Nederland. Het inschrijven via CAMBO is de eerste stap. Heb je dat gedaan? Dan ontvang je van ons een bevestiging en gaat ook het kennismakingstraject van start. Het doel van het traject is samen beoordelen of deze opleiding bij je past.

Het traject start op het online platform van Intergrip. Hierin maak je wat opdrachten die jou goed weergeven. Na de aanmelding nodigen we je op locatie uit voor een toelatingsdag. Samen met andere kandidaten ga je aan de slag met een fysiek deel en een gesprek. Je presenteert jezelf de hele dag op verschillende fronten. De toelatingsdagen worden ieder jaar tussen december en juni gehouden op de locaties in Goes, Roosendaal en Dordrecht. De testdag neemt een halve dag in beslag. Als je vroeg inschrijft, word je vroeg getest en weet je snel of je toelaatbaar bent.

Bij het kennismakingstraject hoort ook wat voorbereiding. In de uitnodiging voor deze dag ontvang je alle informatie over wat er van je wordt verwacht en hoe je je daar op voorbereidt.

De fysieke vaardigheden bepalen of je wel of niet wordt toegelaten tot de opleiding. Daarnaast wordt na dit kennismakingstraject een advies opgesteld om je slagingskans in te schatten. Dit gebeurt onder andere op basis van de voorbereidende opdrachten in Intergrip en de onderdelen uithoudingsvermogen en samenwerkingsspelen uit de toelatingsdag.

Omhoog