Floris Verbiest gaat het avontuur aan in Dubai

22 oktober 2016

Op 22 oktober vertrekt Floris Verbiest, oud CIOS-student, naar Dubai om als slackliner zijn geluk te beproeven. Hij gaat de komende maanden met vier andere slackliners uit Frankrijk, Spanje, Polen en Brazilië een spectaculaire act ontwikkelen voor La Perle. Een productie van Dragone bekend van Cirque du Soleil.

Floris beoefent nu drie jaar de kunst van het slacklinen. Een sport waarbij je balanceert op een gespannen band die dynamisch reageert op bewegingen waardoor het mogelijk is om veel verschillende trucs te doen. Het vraagt om concentratie, coördinatie en balans. Hij heeft 12 jaar op hoog niveau geturnd waardoor hij deze sport razendsnel eigen heeft gemaakt en niet meer is weg te denken uit de slackline-scene. Via een bevriende turner uit België is het productiebedrijf in contact gebracht met Floris en is het balletje gaan rollen.

Floris heeft vorig jaar zijn CIOS-diploma gehaald met het profiel Buitensport. Hij traint nu 15 uur in zijn achtertuin op zijn band gespannen tussen twee bomen en verzorgt daarnaast clinics, workshops en demonstraties.

Floris; ‘Het CIOS heeft mij ontwikkeld als persoon. Ik heb leren lesgeven, omgaan met mensen en hoe ik mezelf moet presenteren. Dit gaat mij zeker helpen in Dubai. Daarnaast is het erg fijn dat er momenteel familie woont in Dubai. Dat maakt het voor mij nog makkelijker om dit avontuur aan te gaan.’

We wensen Floris heel veel succes.

Klik hier om Floris in actie te zien.

Omhoog